Les volgen

ANTWERPEN
Tribal Fusion Bellydance @ Sinners Dollhouse

Gratis proefles op 18 januari 2024. Registreren is verplicht.

Lessenreeks van 8 lessen (telkens op donderdag) vanaf 25 januari.

Beginners: 19:00 - 20:00

Gevorderden: 20:15 - 21:15

Inschrijven is verplicht voor zowel de gratis proefles als de lessenreeks.

Denk jij elke keer dat je een buikdansshow bijwoont “dat wil ik ook kunnen”? Goed nieuws: je kunt het leren! En als je denkt “dat kan ik niet”, dan kan ik je verzekeren dat je het wel kunt. Tijdens een lessenreeks Tribal Fusion Bellydance leer je alle trucjes en kneepjes van het vak.


Je leert strakke en vloeiende bewegingen met de heupen, borst en armen. Bij elk van die bewegingen wordt veel aandacht geschonken aan de juiste houding. Je zult spieren ontdekken waarvan je niet eens wist dat je ze had.


Tribal Fusion is een heel andere stijl van buikdans dan de oriëntaalse. Ze is voortgevloeid uit oriëntaalse buikdans, maar wordt gekenmerkt door een meer gegronde houding, strakke isolaties en een stoere attitude.


Het haalt ook inspiratie uit andere dansstijlen en valt uit te splitsen in verschillende disciplines op basis van de algemene sfeer. Een paar voorbeelden zijn Gothic/Dark Tribal Fusion en Gypsy/Gitana Tribal Fusion.

Het verloop van een les ziet er als volgt uit. We beginnen altijd met een stevige opwarming. Squats, planken, de “cat-cow”, tal van oefeningen komen aan de pas.


Eens je helemaal los en opgewarmd bent, vliegen we erin met wat techniek. Elke move wordt stap voor stap uitgelegd. Daarna volgen wat drills op muziek. Het is dan ook algemeen bekend: oefening baart kunst. Eens je een paar passen kent, zul je ook een paar combinaties of zelfs een stukje choreografie aangeleerd krijgen.


We eindigen de les telkens met een cooling-down. Het is belangrijk om na het dansen te stretchen. Dat zorgt voor minder spierpijn in de dagen die volgen.


Op dit moment geef ik les in Antwerpen aan het Sinner’s Dollhouse. Check hun website om te ontdekken wanneer de volgende lessenreeks begint. Inschrijven voor een lessenreeks doe je ook op de website van Sinner’s Dollhouse.


Wat draag je best tijdens een buikdansles? Een comfortabele legging of losse broek of rok met een strakke T-shirt, top of crop-top. Schoenen heb je niet nodig. We dansen altijd op blote voeten. Dansen op comfortabele platte schoenen mag natuurlijk altijd als je je daarbij beter voelt. We dansen soms met wat extra accessoires, zoals een heupsjaaltje met belletjes. Je mag altijd je eigen sjaaltje meebrengen, maar als je er geen hebt, kun je eentje van mij lenen.

Boek je liever een privé-les of workshop? Ideaal om je danservaring verder uit te breiden of gewoon als leuke activiteit op je vrijgezellenfeest. Neem contact op om de mogelijkheden te bespreken.