About Lady Nimlas

In het voorjaar van 2018 vroeg een goede vriendin me mee naar een proefles buikdans. Het was meteen een schot in de roos. Tribal Fusion buikdans bleek helemaal mijn ding te zijn. Bij Nefertari Dance & Creation in Leuven volgde ik mijn eerste lessen. Daar leerde ik ook MizKaoz kennen. Zij gaf toen niet alleen les in Leuven, maar ook in Antwerpen en Gent.


Zo ben ik begin 2020 bij Sinner’s Dollhouse in Antwerpen terechtgekomen. Een jaar later gaf MizKaoz de fakkel aan mij door. Sinds oktober 2021 mag ik mezelf professioneel buikdanseres en -lerares noemen.


Buikdans is al heel snel een echte passie geworden. Ik heb spieren ontdekt waarvan ik niet eens wist dat ik ze had. Ik leer elk jaar nog nieuwe moves en manieren om die moves aan elkaar te rijgen.


En als de inspiratie toeslaat, komt daar soms een hele choreografie uit. In de toekomst zou ik mijn choreografieën ook willen tonen in de vorm van videoprojecten en live optredens.

Voor ik begon met buikdansen had ik wel al danservaring, maar in heel andere genres. Ik heb 11 jaar lang volksdans beoefend en doe sinds 2017 aan tapdans. De stijl, de muziek en de bewegingen kun je amper vergelijken met buikdans, maar één ding hebben alle dansvormen met elkaar gemeen. Als je danst, dans je. Niks anders. Dat klopt in ieder geval toch voor mij.


Het is de enige bezigheid waarbij ik mijn hoofd leeg kan maken. Alle dagdagelijkse stress bestaat even niet. Dans kan ook een katalysator zijn voor emoties. Men noemt het niet zomaar de meest pure vorm van expressie. Voor mij is dans meer dan eens een vorm van therapie geweest.


Ik ben specifiek bedreven in de Tribal Fusion buikdansstijl. Wat Tribal Fusion onderscheidt van oriëntaalse buikdans is de meer gegronde houding en strakke isolaties. Het gaat gepaard met een stoere attitude en doorgaans minder bling. Dat wordt al meteen duidelijk als je de kostuums vergelijkt van verschillende performers.